[N]on-line High street – Shang-Jen Victor Tung

Print

People are quicker to pull out a smartphone to check the time, then to look at their watch, and even quicker to go shopping on their phone then to go to a mall.  The shopping experience as we know today is rapidly disintegrating.  More people are making their purchases online and now they can do it from anywhere, no longer shopping from home.  The smartphone has allowed us to actually interact with our surrounding spaces.  Shang-Jen Victor Tung begins to look at changing the way in which we shape, organize and even stock for today’s modern shopper.  The architecture will no longer stand as a static strip mall, but will strive to connect with each customer thru digital means.  Check it out after the jump! 

STUDENT: Shang-Jen Victor Tung
SCHOOL: 
Royal College of Art
PROFESSORS: Roberto Bottazzi; Kostas Grigoriadis
YEAR: 2013

Continue reading

Advertisements

Amsterdam Workplace VI – Yaohua Wang

Image converted using ifftoany

Last year we came across Yaohua Wang’s work done at SCI-Arc, and we are back to check a new project done at the Harvard GSD.  Yaohua Wang’s work takes a look at the world and culture of the changing and ever emerging VFX (visual effects) industry.  The design strives to bring filming and post production all under one house.  The circulation whips through the building trying to tie the spaces together with this flowing network of progression through the building.  The renderings and graphic diagrams done by Yaohua Wang are strong architectural visual effects within themselves.  Check it out after the jump!

STUDENT: Yaohua Wang
SCHOOL:
Harvard GSD
PROFESSORS: Ben Van Berkel & Imola Berczi
YEAR: 2013

Continue reading

Sculpted Box – Taryn Bone + Johnny Ng

ext1DONE.psd

Since the addition of the High Line to the New York City landscape we have begun to see an influx of apartment buildings and high rises being built all around it.  Unlike when it was an elevated  rail system and buildings shunned the tracks, the new designs are creating an intimate relationship to the site, as they hug it closer and lean over the walkway. Taryn Bone and Johnny Ng project does that and more, as their project pushes and pulls against the high line, the facades densification plays with the new found voyeurism given to walkers on the raised platform.  The skin of the building opens up reveling circulation and public spaces, and blanks out private space, leaving some program to the viewer’s imagination.  We just wish all these buildings would begin the 2nd dialogue of the high-line and finally begin to connect points of public circulation into these new hubs.  Check it out after the jump!

STUDENT: Taryn Bone + Johnny Ng
SCHOOL: 
SCI-Arc
PROFESSORS: Marcelo Spina – www.p-a-t-t-e-r-n-s.net
COURSE: M.Arch 1- year 2
YEAR: 2013

Continue reading

DIY – Koji Kakiuchi


We taking a small step in a different direction today on F+ and showcasing a project where the “student” was the owner of this small home in Kyoto, Japan.  Where the architect designed the renovations for this home, the builder was the owner who had no architectural or building background.  A real DIY with the assistance of architect giving you the how too!  Check it out!

ARCHITECT: Koji Kakiuchi
DESIGN FIRM:  Koji Kakiuchi / Yaomitsu Designing Department 
LOCATION: Kyoto, Japan
YEAR: 2011

Continue reading